Kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong

De Speelkamer

PeuterPlusGroep de Speelkamer is er speciaal voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar met een ontwikkelingsvoorsprong. Het biedt een veilige omgeving waarin kinderen gestimuleerd worden om op hun eigen tempo te spelen en ontdekken met ontwikkelingsgelijken. De groep bestaat uit maximaal 5 kinderen.

Elk kind heeft recht op een rijke omgeving met uitdaging op zijn eigen niveau. Thema’s worden gebruikt om te verdiepen, en vaardigheden zoals doorzettingsvermogen en kritisch denken te bevorderen, terwijl ook een growth mindset wordt gestimuleerd voor een zelfverzekerde start op de basisschool. 

Meer informatie over deze ochtenden en een kostenoverzicht vind je hier.

Pientere Peuters

Soms is de voorsprong die je ziet bij je peuter niet zo duidelijk of eenvoudig, of wil je graag weten hoe je jouw peuter beter kunt ondersteunen. Voor kinderen van 2-4 jaar kun je met Pientere Peuters Signalering Ontwikkelingsvoorsprong meer inzicht krijgen in de volledige ontwikkeling van jouw peuter. Samen met jullie als ouders kijk ik naar elk onderdeel van de ontwikkeling, vanaf de geboorte tot nu. Ik geef inzicht in de behoeften van je kind, en handvatten om hierbij aan te sluiten. Het verslag kan zowel thuis als in de opvang of op school gebruikt worden voor een passend aanbod voor jouw peuter!

Wil je graag een signalering van jouw kind, maar is het ouder dan 4 jaar? Dat kan! Knappe Kleuters is een vergelijkbare signalering, speciaal voor kleuters van 4-6 jaar. Deze signalering gaat altijd in samenwerking met ouders én de school van het kind, zodat de informatie goed terecht komt.

Meer informatie en een kostenoverzicht vind je hier.

Gezinsbegeleiding

Als hoogbegaafdheid een rol speelt in je gezin, kan dat heel mooie, maar ook heel uitdagende situaties met zich meebrengen. Een intens, gevoelig kind wat misschien van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan staat. Een gekwetst kind dat steeds boos en verdrietig thuis komt uit school of kinderopvang. Gevoelige ouders die hun eigen mogelijke begaafdheid leren kennen. Het kiezen van de juiste school en de communicatie met de leerkracht. Het kunnen intensieve processen zijn waar je als gezin mee te maken krijgt.

Zou je daar wel eens over willen praten? Kun je wel een steuntje in de rug gebruiken? Zoek je naar ruggenspraak of iemand die mee kijkt in de thuissituatie en/of op school of opvang?

Als gezinsbegeleider kan ik op een laagdrempelige manier naar je luisteren, met je meedenken en samen naar praktische oplossingen zoeken. Ik ben altijd op zoek naar verbinding, tussen ouders en kinderen én met school of opvang. Het kind heeft alle partijen nodig om te groeien! Deze begeleiding bied ik op maat aan, zodat we samen kunnen kijken naar jullie behoeften. Liever een pakket, zodat we samen een aantal weken aan de slag kunnen met verschillende kanten van het opvoeden van een kind met een voorsprong? Dat kan met het gezinstraject ‘Opvoeden met een voorsprong’, waarin we in een startgesprek en 4 opvolgende gesprekken verschillende kanten van ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid met elkaar bespreken.

Meer informatie over gezinsbegeleiding vind je hier.

Direct contact opnemen?

06-43916785
esther@kienekidskampen.nl

Thema-avonden

Het signaleren en begeleiden van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong begint met het begrijpen wat het inhoudt. Waar hebben we het over? Wat weten we al uit onderzoek en hoe kunnen we dat vertalen naar de praktijk? Door middel van thema-avonden organiseer ik regelmatig momenten om kennis te delen met ouders en professionals. Dit zijn korte momenten om te inspireren en aan te moedigen, en waar jij je vragen kwijt kunt. Check vooral de agenda voor de datum van de volgende thema-avond!

Agenda

Er zijn geen activiteiten gepland.

Neem vrijblijvend contact op:

    Uw e-mail adres:

    Nieuwsbrief ontvangen?