Trainingen

Het signaleren en begeleiden van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong begint met het begrijpen wat het inhoudt. Waar hebben we het over? Wat weten we al uit onderzoek en hoe kunnen we dat vertalen naar de praktijk? Door middel van thema-avonden organiseer ik regelmatig momenten om kennis te delen met ouders en professionals. Dit zijn korte momenten om te inspireren en aan te moedigen, en waar jij je vragen kwijt kunt. Check vooral de agenda voor de datum van de volgende thema-avond!

Daarnaast verzorg ik ook op locatie een inspiratiesessie, workshop of trainingsdag in de kinderopvang of basisschool. Dit kan zowel gaan over ontwikkelingsvoorsprong in het algemeen, of over een deelonderwerp, zoals verrijking in de groep, faalangst en perfectionisme of mindset. Tijdens een training neem ik jullie mee van de theorie naar de praktijk, van papier naar de groep. Ik geef je tips en ideeën die je de volgende dag direct kunt inzetten. Heb je interesse in een in-company inspiratiesessie of training? Neem contact op voor de mogelijkheden!

 

Begeleiding

Als professional sta je voor de uitdaging om in je groep kinderen met allerlei verschillende behoeften te begeleiden, uit te dagen en ze tot groei en bloei te laten komen. Juist voor kinderen met behoefte aan meer uitdaging is dat soms een zoektocht. Hoe daag ik hem uit, zonder dat hij nog verder voor gaat lopen? Hoe stimuleer ik haar juist op het gebied waar ze minder sterk ontwikkeld is? Hoe zorg ik er voor dat ik signaleer welke kinderen die uitdaging nodig hebben? Soms is een training of workshop een goede eerste stap, maar heb je daarnaast in de groep een paar extra ogen nodig. Ik kan je daarbij helpen! Ik kijk met je mee, ga naast je staan en ik laat je zien wat ik zie. We gaan aan de slag met signalering én gaan in de groep kijken welke veranderingen effect gaan hebben voor deze kinderen. Geen grote pakketten of duur materiaal, maar uitdaging zoeken in dat wat er al is en waar je op voort kunt borduren.

Beleid in de praktijk

Is er bij jou op school, in de kinderopvang of overkoepelend in het IKC beleid op gebied van ontwikkelingsvoorsprong? Wil je graag op papier hebben waar jullie voor staan, en dat in de praktijk gaan brengen? Daar kan ik jullie bij ondersteunen! 

We gaan ontdekken wat voor jullie organisatie van waarde is, welke ondersteuning jullie nu al bieden aan deze kinderen en op welke punten groei mogelijk is in de organisatie. Samen werken we toe naar een helder beleid op papier, wat in de praktijk wordt gebruikt en tot resultaten leidt: kinderen met een voorsprong die worden gezien én op de juiste manier worden begeleid in hun ontwikkeling.

Begeleiding van professionals in een organisatie betekent altijd maatwerk. Neem contact op voor de mogelijkheden voor jouw organisatie of school!